APK service

Ook voor een APK keurig kunt u bij ons terecht.

 

U maakt telefonisch een afspraak en dan kunt u uw auto langsbrengen en op basis van beschikbaarheid een leenauto huren voor €10,00 per dag. Woont u in de omgeving Twello/Deventer, dan kunnen wij uw auto thuis ophalen, of u thuis of op uw werk afzetten. Mocht u geen haast hebben, dan kunt u onder het genot van een kopje koffie wachten ( mits er geen onvolkomenheden naar voren komen ) en uw auto meteen weer meenemen.

De Algemene Periode Keuring ( APK ) is een in Europa wettelijk verplichte keuring om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. De keuringsplicht en de regelgeving staan in de Wegenverkeerswet 1994.

Tijdens de keuring wordt er gelet op verkeersveiligheid ( onder andere remmen, wielophanging, banden, stuurinrichting en verlichting ), het milieu ( uitlaatgassen ) en registratie ( kilometerstand, voertuigbewijs, voertuigidentificatienummer en de vergebruikte brandstof )

Mochten er onvolkomenheden naar voren komen en kunnen wij uw auto niet goedkeuren, dan stellen wij u hiervan op de hoogte en voeren wij na uw akkoord herstel- of vervaningswerkzaamheden uit.

De APK is een momentopname en geeft helaas geen garantie dat uw voertuig de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden of dat u een jaar lang geen onderhoud hoeft te plegen. Regelmatig controleren en onderhoud aan uw voertuig blijft dus belangrijk.