Bandenservice

Zonder goede banden kunt u de weg niet op. De band vormt immers het enige contact met het wegdek. U moet hier dus blindelings op kunnen vertrouwen.

 

Autobedrijf Jan de Croon levert banden van alle bekende merken tegen concurrerende prijzen. 

Ook voor een band wisselen draaien wij onze hand niet om. Zo wisselen wij graag uw winterbanden om in zomerbanden en andersom. Echter wanneer moeten de banden precies gewisseld worden? Als de temperatuur boven de 8 graden is, is het tijd voor zomerbanden!

Bandenspanning
Verder is het voor uw veiligheid belangrijk dat u auto rijdt met de juiste bandenspanning. Een onderspanning veroorzaakt een abnormale temperatuurstijging van de onderdelen van de band en dat kan tot een beschadiging leiden. Beschadiging van de band verhoogt de remafstand van uw auto, verhoogt de kans op aquaplanning en een te lage bandenspanning verhoogt de rolweerstand.

Wij raden u aan om minimaal 1 keer per maand uw bandenspanning te controleren ( vergeet daarbij uw reservewiel niet ). Dit kan bij al onze tankstations. Het tankstation in Twello grenst aan het autobedrijf.

Een tip: controleer de bandenspanning als de banden koud zijn, want de bandenspanning neemt toe door opwarming tijdens het rijden. Met 'koude' banden worden banden bedoeld die minstens 1 uur niet gereden hebben of die slechts kort ( 2-3km ) met een lage snelheid hebben gereden. Als service bieden wij de mogelijkheid om het hele jaar gratis uw zomer- of winterbanden bij ons op te slaan!